Voor  iedere hulpvraag een passende oplossing 

In de regio Alkmaar/Schagen wordt ontzettend veel gedaan door vrijwilligers en mantelzorgers. Toch merkt Gezelschap & zo dat veel ouderen liever geen hulp vragen of krijgen omdat ze graag de regie in eigen hand willen houden en liever betalen voor ondersteuning dan dat ze van mensen afhankelijk zijn.

Het is Trudies doel om met deze ouderen dingen te ondernemen waar zij nog wat plezier aan beleven, positiever in het leven komen te staan en hun dagen weer wat kleuren zodat ze na een activiteit weer blij en vol goede moed zijn.

Ook als u niet meer zelfstandig maar in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont, geeft Trudie u aandacht en gezelligheid.

Gezelschap & zo is er ook voor de mantelzorger. Met een gezamenlijke aanpak kijken we hoe we voor verlichting kunnen zorgen bij de mantelzorger, kinderen of bekenden die nu deze taak op zicht nemen. Door diverse taken gedeeltelijk over te nemen, krijgt u de gelegenheid om iets voor uzelf te doen. Trudie houdt een verslag voor u bij, waardoor u ten alle tijden volledig op de hoogte bent en blijft.

Ook biedt Trudie een oplossing als u niet in staat bent uw vader of moeder te vergezellen naar de dokter of een specialist.

De druk op thuiszorgorganisaties wordt steeds groter: er komen meer ouderen bij en door bezuinigingen is er steeds minder tijd. Gezelschap & zo biedt daarin een uitkomst, door ouderen gezelschap te bieden. Zo kan de thuiszorgmedewerker zich volledig op zijn/haar taken richten, zonder bang te zijn dat ouderen vereenzamen. Trudie neemt de taken van de thuiszorgmedewerker dus niet over, maar richt zich op de persoonlijke aandacht die door onder meer bezuinigingen en tijdsgebrek steeds meer in het geding komt.

Het kan ook voorkomen dat Gezelschap & zo wordt ingeschakeld terwijl er nog geen thuishulp aanwezig is. Als er dan wel behoefte is aan die zorg, koppelt Trudie dit terug naar de thuiszorgorganisatie zodat er een betere situatie voor de cliënt ontstaat.

In het leven doen zich vaak situaties voor waarop u niet bent voorbereid, of waar de zorg niet op is ingericht. Bruiloften, begrafenissen, verjaardagen: activiteiten buiten de deur zijn vaak een uitdaging voor de familie. Gezelschap & zo biedt de mogelijkheid om de zorg voor het demente en/of invalide familielid uit handen te nemen. Trudie begeleidt de persoon in kwestie gedurende de activiteit, en geeft de familie zo de gelegenheid om de dag zelf volledig mee te maken.

Vervoer van en naar locatie is eveneens mogelijk, ook inclusief rolstoel of rollator.

 Waarom Gezelschap & Zo? 

Trudie wil het leven voor ouderen wat leuker en gezelliger maken.
Haar werkgebied is van regio Alkmaar tot de kop van Noord Holland.
Het is haar doel om met ouderen dingen te ondernemen waar zij nog wat plezier aan beleven, zodat ze positiever in het leven komen te staan en hun dagen weer wat kleuren. Zo zijn ouderen na een activiteit blijer en weer vol goede moed.

Meer informatie?

Ik kom graag met u in contact!

Telefoonnummer: +31 (0)6 124 384 32
Email: info@gezelschapenzo.nl